Litt grønnere enn matta ved enkelte avgjørelser, og ikke så verst ellers.

KAMPREFERAT

KONDISKNEKK OG STREKK!!

Tor Espen Olaussen måtte ty til håndfaste midler for å løse opp strekken han dessverre pådro seg ut i andre omgnag. Sammen med mange andre på laget ble det stive muskler og tunge øyebryn å bære på.

NIL/KIL hadde en historisk seiersrekke innen rekkevidde når de nå ankom Lakselv for å møte PFK på sin hjemmebane, men forlot plassen like uhistorisk som de kom. Med 25 grader i skyggen og med en kunstgressbane som like gjerne kunne vært dekt av betong(som forøvrig er mye mer slitesterkt enn ballhardt krøllgress) var det klart at dette kom til å bli en tøff oppgave for NIL/KIL. Gutta kollapset da også på slutten av andre omgang og ga PFK seieren. NIL/KIL burde avgjort kampen da de ledet 2-0, og 3-0 lå i lufta, men litt snillisme på benken satte kanskje et punktum for dette. NIL/KIL burde nok ikke gjort bytter på 2-0 ledelsen i spissrekka. PFK fikk dermed blod på tann etter 2-1 redusering på straffe i starten av andre omgang og dermed var det gjort. Det er alltid lett å være etterpåklok og en skal dermed ikke si mere om den saken. Kanskje NIL/KIL har lært til neste gang. Ellers var det mye positivt å si selv om det ble tap.

Det første målet ble scoret av Lasse Sørnes. En opprulling av Tor Espen Olaussen og Lasse Hansen satte Lasse Sørnes alene foran motstanderens mål og satte enkelt inn 0-1.

Tor Espen Olaussen satte så inn det neste, etter en stuss fra Lasse Hansen, 0-2. NIL/KIL fortsatte å presse, og var flere ganger svært så nære mål med sjanser av Lasse Sørnes og Lasse Hansen.

I andre omgang måtte dessverre Tor Espen Olaussen, Aslak Sara, og Torry Holmgren forlate betongmatta med strekk og melkesyre helt fra anklene og opp til under armene. Erstatterne klarte aldri å fylle opp disse plassene, men gjorde en fin innsats. Et veldig godt innhopp var det av Kristian Rønning, som vant mye på hodet. Rønning vil nok helt sikkert bli en knallhard konkurrent til plassene i backrekka etter ferien.

Spissrekke nummer 2, med Robin Skog og Trond Markussen kom inn i slutten av første omgang og ble stående til det var gått 20 minutter av andre. Gutta kom til sporadisk sjanser, men var både uheldig og udyktig foran mål. Trond Markussen hadde dagens beste, med et skudd fra 3 meters hold, som passerte sidelinja i en høyde av 24 meter. Teorien er slik som følger; En burde kanskje gjort spissrekkebyttet 25 minutter før slutt og ikke som et innhopp midt i kampen. Med Robin Skog's tempo på slutten av en kamp mot et slitent forsvar, det hadde kanskje vært noe.

Reservekeeper Eivind Nilsen klarte seg meget bra. Nilsen som fikk sjokkmeldingen om den åpne keeperplassen kun noen dager før kampen måtte gå over fra jevnlig avføringsrutiner til regulære rutiner. Han hevdet at det nødvendig på grunn av nervøsiteten. Men Nilsen stod slik vi husket han gjorde på slutten av 70'tallet, og var sikkerheten selv bak forsvaret. Et flott comeback!!!

Et surt tap for NIL/KIL, men som en bare lærer av. Gutta vil garantert røyse seg slik at Kvalsund kommunes stolthet vil heve seg over skyene igjen og drikke solbærtoddy med de store. Neste helg mot Havøysund hjemme vil bli et sinnsykt kalas!!!, så møt opp og hjelp dine helter fram mot en ny seier!!!