13.Yngvar Holmgren 6

5 KAMPER 15 POENG!!!

Sjøsameligaen er i Neverfjord's regi..
Neverfjord maler sine motstandere i senk, i helga slo vi Øksfjord 1-2

Neverfjord harver all motstand til side i sjøsameligaen. I helga var det Øksfjord som fikk unngjelde, men "vårres gutta" måtte slite for poengene. Øksfjord hadde nemlig ikke tapt en kamp hjemme siden det var sesong for canesten etter et besøk på den lokale uteplassen. Før kampen var det svært usikkert om kaptein og frilufts baker Kjetil Hafnor kunne stille til kampstart, da han hadde vært å skubbet på en tannlege tidlig lørdags morgen. Hafnor mistet en visdomstann, men historien sier ingenting hvordan det gikk med tannlegen. Hafnor er en hard nøtt og stilte opp til kampsstart. Trener Jon Einar Strige var svært nervøs før kampen, og sier til avisen aigi' at Porsgrunn porselen har vært hans beste venn hele lørdag formiddag.
Neverfjord startet med følgende lag:
                                         Keeper: Yngvar Moen
              Vegard Johansen              Kjetil Hafnor             Steve Sørnes
Runar Fagerlund      Knut Hurti       Lasse Sørnes   Jørn Stian Olsen    Tor Espen Olaussen
                              Raymond Fjellheim        Odd Arne Olaussen

1.omgang:
De første 5 minuttene ser det svært så bra ut, og Neverfjord har fått et lite tak på kampen, men uten å produsere noe mer enn et habilt ballmottak. Så skjer det som ikke skal skje. Mellomrommet mellom Lasse, Knut og Jørn Stian blir stort som et tyrkisk kurbad, og mindre tekniske Øksfjordhavnspillere overtar midtbanen. Neverfjord sliter, men produserer allikavel et par kvalifiserte sjanser, men uten uttelling. "Vårres gutta" hadde to store sjanser den første omgangen. Den første kom da Jørn Stian Olsen la en perfekt ball til Lasse Sørnes som sto alene på 7 meters hold, og bare hadde å nikke ballen forbi en blodfattig Øksfjordkeeper, men når Lasse regnes for å være Finnmarks nest dårligste hode spiller, så kan man jo tenke hvor farlig det ble.
Den andre hadde Odd Arne Olaussen, som nesten fikk stå uforstyrret på femmetern, men nølte med løken i hånda, og sjansen ble spolert ev en Øksjord skank. 30 minutter er spilt da venstre sida til Neverfjord blir overspilt, og en rask Øksfjordspiller fosser med uhyre lav fart gjennom og scorer et pent mål på Yngvar Moen, 1-0 til Øksfjord. Neverfjord sto ut omgangen uten flere baklengs.

2.omgang:
Etter en pause med mange gode råd fra både oppmenn, flaskebærere, busssjåfører og tanter våknet "vårres gutta" endelig. 10 sekunder var gått da midtbanen til Øksfjord var slaktet bokstavelig talt. Det kostet oss 2 gule kort, men det var verdt det. Fem minutter er gått da Lasse Sørnes slår, albuer og krangler seg gjennom en 3-4 mann og skyter knallhardt fra 16 meter, nede i høyre hjørne, 1-1. Neverfjord hadde nå fått kontroll over midtbanen, og Øksfjord virket bokstavelig talt tannløse. Forsvaret til Neverfjord var nå tett og kompakt, og "The man of the match" Vegard Johansen spilte som en gud. Yngvar Holmgren ble byttet inn, for en lovlig stiv knut Hurti, og laget et frispark på ca 20 meter. Lasse Sørnes tar på seg banantøflene og skrur ballen på utsia muren, men skuddet reflekterer i stanga og ut. Odd Arne og Raymond Fjellheim jobbet nå iherdig for en ny scoring men uten hell, og ikke før det er gått ca 38 minutter skjer det:

Målkåt jævel...
Save the Ray...

Raymond Fjellheim har hatt måltørke på høyde med egen dametørke. Til og med treningene har vært så tørre at det har slått gnist flere ganger, sier Raymond. Ved flere anledninger har Raymond gjort det mulige umulig, mener Trener Jon Einar Strige. Så hva kan være bedre enn at Raymond Fjellheim redder "vårres gutta", og henter hjem 3 poeng fra Øksfjord. 38 minutter er spilt og Lasse slår en lang krosspassning inn til Odd Arne, som er litt uheldig i avsluttningsøyeblikket, men opp fra intet dukker Raymond opp og klasker inn ballen bak en fortumlet keeper, 1-2. Dette fortjente Ray.
Resten av kampen er en ren transportetappe mot 3 poeng, og vi kan nok en gang juble, for femte gang på rad.

Dette var nok kampen da midtbanen for første gang ble totalt overspilt, ihverfall i en hel omgang. Midtbanen lover å skjerpe seg og fikk vist i andre omgang at de kan om de vil. Runar Fagerlund og Tor Espen Olaussen spilte på nytt en solid match, og sammen med resten av midtbanen "sjæfet" de i andre omgang. Spissene jobbet meget bra, og Raymond Fjellheim får all honnør for glimrende jobbing på topp. Forsvaret var som vanlig tett, og både Steve og Kjetil var bra, men ingen kunne idag måle seg med Vegard Johansen som var dagens mann helt klart. Han fikk Øksfjordværinger til å føle seg som sukker i en lunken tekopp, mener manager Hans Arne Sørnes. Petter Bredesen ble byttet inn etter ca 20 minutter i andre omgang og gjorde en bra figur.
Vi vil til slutt takke alle som var med "vårres gutta" ut til Øksfjord og heiet oss fram til seier, og et stort takk til Magne Pedersen og hans "Delfin Junior", som bragte oss trygt i havn begge veier.