Kommentar:

19 varmegrader og stil-longs fortsatt. Noe standard fra start av, men kom seg mot slutten

KAMPREFERAT

3 LASSE + 1 LASSE = SÅNN PASSE

NIL/KIL's 20 målscorende Lassis'er måtte i helgen hente krefter nede i potetkjelleren for å avgjøre kampen.

Stemningen var på topp på Leikvang stadion i Kvalsund før kampen. Publikum kom stormende med fulle biler og fulle onkler. En følte allerede da at seieren var sikret. Stemningen på oppvarmingen var upåklagelig og innsatsen likeså. Men så....Kampen startet og NIL/KIL' spillerene så ut til å ha brukt natta til å finstudere boksekampen mellom Michael Spinks og Steffen Tangstad. Til dere som ikke husker den, så vant Spinks etter å ha hatt alvorlig trøbbel de første 3 rundene. Han bare følte seg fram på motstanderen før han satte inn døds støtet. Var det dette NIL/KIL's spillere tenkte på?, hadde de et ekstra gir slik Spinks hadde?, ville det komme tidsnok? og sist men ikke minst var det en eneste neger på banen i det hele tatt?. Det var mange spørsmål og klart færre svar å se i luften.

Havøysund presset NIL/KIL tilbake på banen i sneglefart, og brukte gjennomsnittlig ca 3.5 minutter på et femmeterspark og 2.1 minutter på innkast. Egentlig rimelig imponerende kjapt når en tenker på kroppsformen til enkelte av våre motstandere. Sammenlagt i første omgang ble effektiv spilletid målt til 14,34 minutter. Publikum var mildt sagt skuffet og store ord i fine setninger med fast ordstilling før kampen, var nå gjort om til spredte konsonanter og utropsteng. Det var svært lite å skryte av. En flott brasse av Lasse Hansen varmet så vidt den lunkne pølsa som var å få kjøpt i pølsebua, og når Havøysund gikk opp til 0-1 etter en grusom forsvarssvikt var det på høy tid å la brusen skylle ned pølseskinnet. Det var så stille på Leikvang stadion at en kunne høre sesongarbeiderne på Kvalsundbrua spraylakkere med gråmaling kolossen som fortsatt var å betrakte som Kvalsund's stolthet. NIL/KIL måtte fortsatt stå som en litt tam nummer to på den lista. Gutta gikk til pause med hodet godt skjult under armen. Små unger som hadde kjøpt 114x100 cm posteren av favorittspilleren på NIL/KIL var på tur hjem for å rive den ned av veggen og heller henge opp ukens BOING plakat av Arild Stavrum i nylon undertøy. Det så mørkt ut, og i garderoben ble det manet til innsats av alle og en hver.....noe som hjalp. NIL/KIL scoret 4 mål i andre omgang.

Det første målet kom etter en høy ball inn i feltet av Kenneth Dybvik. Lasse Sørnes vinner hodeduellen med keeperen og ballen ender hos Lasse Hansen som trekker av en spiller før han penetrerer ballen i nettet, 1-1.

Mål nummer to kommer idet Havøysund's stopper finner ut at han står på klover og ikke føtter. Lasse Sørnes snapper opp ballen og slår gjennom evigunge Lasse Hansen som elegant setter ballen til side for keeperen, 2-1

Havøysund scorer etter markeringssvikt i forsvaret, et klassisk slumpmål.

Mål nummer tre for NIL/KIL er en perle. Espen Larsen legger en rimelig presis ball til Lasse Sørnes som slår ballen på slump opp mot midtstreken. Lasse Hansen ligger og lurer på baksiden av stopperen som hoppet etter ballen uten å forlate marka. Hansen tar ned ballen og løfter blikket. Keeperen er på halvdistanse og Hansen lobber ballen over han fra 36 meter. En perle av et mål. Nå kunne en se at publikum koste seg på sidelinja og en turte for første gang i kampen og hilse på kjentfolk som stod og fulgte kampen med argusøyne.

Mål nummer fire var ikke så verst det heller. Kenneth Dybvik legger en pasning som en kunne trædd igjennom en våt strømpe uten å bli klam på ytterlæret til Lasse Sørnes. Sørnes mottok ballen på egen banehalvdel og startet letingen etter med og motspillere. men akkurat de midtstreken ble passert i middels tempo kunne en høre fra sidelinja onkelen Steinar Sørnes rope ut med tørrhals og mål i blikket "Skyt Lasse, skyt!!!!!". Lasse Sørnes så da at keeperen som nok hadde tilbrakt hele livet sitt på halvdistanse nå også befant seg der. Med et liggende ristespark fra 51,2 meter suste ballen i målet, 4-2.

Marius Bredesen ble skadet i første omgang og måtte forlate banen i stabilt sideleie. Det er noe uklart om han stiller til start mot Billefjord på onsdag, men vi får håpe det beste. Innbytter Kristian Rønning gjorde en habil jobb i Bredesen's fravær. Innbytter nummer to som kom inn i starten av andre omgang kan ha vært en av grunnene til at NIL/KIL fikk snudd kampen. Tor Espen Olaussen var meget tent og gjorde en flott innsats igjen på sin venstre kant. Til opplysning var keeper Rune Mathisen sjanseløs på begge målene.

NIL/KIL's spillere tok nok for lett på oppgaven og ga ikke alt før de måtte. Med 4 mål i andre omgang må en si seg fornøyd. All honnør til banens beste Lasse Hansen og hans 3 scoringer.