14.Jørn Stian Olsen 6

NEVERFJORD NÆRMER SEG ....  (1/9-97)

Vårres gutta jogger vidre i serien
"Vårres gutta" fortsatt på polpunktet av tabellen etter 6-1 over Sørøy/glimt2

Sørøy/Glimt kom til Neverfjord for å vise "vårres gutta" at plukkfisk og bønder ikke hører ilag, og det var nettopp det de fikk vist. Neverfjord harvet over et Glimtlag, som ikke hadde flere sjanser enn en kan telle fingre i underbuksa. Det eneste som kunne skapt problemer for Neverfjord i denne kampen var varmen. Med en temperatur på 26 varmegrader i skyggen hadde Sørøy/Glimt gått i investering av en Sudansk midtbane-strateg, som skulle klare å ri av de verste hetebølgene som skyllet over fjorden denne vakre Augustkvelden, men til Sørøy/Glimt's fortvilelse skulle verken han eller noen av de andre fra havet få låne ball i denne kampen. Neverfjord startet med følgende lag:
            Keeper: Rolf Heggem
                      Runar Fagerlund       Kjetil Hafnor     Frank Breivik
Robin Strand     Petter Bredesen    Knut Hurti     Lasse Sørnes      Steve Sørnes
                           Raymond Fjellheim     Odd Arne Olaussen

1.omgang.
Neverfjord åpner kampen meget bra, og viser Glimt hvem sin ball det er vi spiller med i dag. Neverfjord hadde nemlig skrevet NIL med sprittusj på ballen. Bare etter noen få minutter spilt blåser en noe sliten dommer hjørnespark til Neverfjord, og Lasse Sørnes tar seg av den.

King Kong
 Frankie scorer sitt første med sin høyre kaistolpe

Fra forsvaret dukker Frank Breivik opp, og får gulltreff med høyreslegga. Ballen fyker inn bak Sørøy/Glimt's keeper og vi leder 1-0. Sørøy/Glimt forsøkte seg med smarte pasninger i bakrommet til deres lynspiss. Vi siterer forsvarspiller Runar Fagerlund som fikk møte farta til sudaneren; "Han starta en sånn ca 4-5 meter foran mæ, men etter fullendt distanse va æ 7 meter bak". Resten av angrepsrekka til Glimt så mer eller mindre ut til å ha forsøkt seg på å trosse Arkimedes lov. Når det er fullt så er det fullt, og da renner det over. Neverfjord satte nå inn tredjegiret og fosset framover. Petter Bredesen fikk ballen på egen halvdel, forserte en par tre mann og slo den inn i feltet til en høyt giret Raymond Fjellheim, som tar ballen mesterlig ned og skyter fra 16-meteren helt nede i venstre hjørne, 2-0. Glimt når så vidt å ta avspark før det neste målet kommer.

Odd Arne skaut så hardt at selskinnstrusa til keeper'n rakna i tverrsømman..

Petter Bredesen slår inn ballen fra høyresida. Inne i feltet blir det mye klabb og babb, men bakfra dukker Neverfjord's svar på den russiske trålerflåten opp, alias Robin Strand. Strand skremmer vekk alle selvstendige småfiskere i nærheten og dundrer til med venstre slegga, men ballen spretter ikke helt fram. Odd Arne Olaussen dukker opp fra intet og tar ballen, men blir stygt tatt ned i det han gjør den gode gamle "se en akkar" finta. Straffe blir tilkjent Neverfjord og Olaussen selv går fram for å ta den. Odd Arne legger all sin kraft i skuddet og som et prosjektil hyler ballen i mål. Selvfølgelig plassert helt oppe i krysset for at det skulle se fint ut, 3-0. Neverfjord fulgte opp med flere gode sjanser. Runar Fagerlunds glimrende frispilling av Odd Arne Olaussen, som dessverre ikke klarte å omsette sjansen i mål, også hyper-raske Steve Sørnes og spydspiss Raymond Fjellheim hadde hver sin sjanse i omgangen, men ingen av dem klarte å legge ballen i trålernota bak keeperen.
omgangen endte 3-0 til "vårres gutta".

2.omgang.
Etter ca. 15 minutters pause var dommeren klar igjen, og en kunne begynne å ta fatt på andreomgangen. Neverfjord startet i samme turtall og gikk hardt ut mot motstandrerne, men sjelden slapt forsvarsspill av "vårres gutta" skulle skaffe Sørøy/Glimt en straffe etter ca 15 minutter spilt, og Neverfjord måtte se sin staute forsvarsspiller Frank Breivik bli utvist. Glimtspilleren plasserer ballen i feil hjørne og dommeren kunne notere 3-1 ned i blokka.
"Vårres gutta" skulle komme til å svare raskt på Glimt's utspill og at det skulle bli en spiller fra "kom i form" gruppa som skulle stjele oppmerksomheten hadde vel ingen tenkt seg.

Lasse er medlem i kom i form  gruppa...
Lasse Sørnes er knapt ferdig på "kom i form" kurset, før han laget Hat-trick

Lasse Sørnes som har vært tett plaget av melkesyre og antibiotika i det siste våknet nå til liv. Sørnes får ballen fra Petter Bredesen, og forserer noen meter før han klemmer til med høyre skanken fra ca. 20 meter. Ballen suuuuser inn i målet, og den fortumlete keeperen nådde knapt nok å tenke på lever og rogn før han måtte kapitulere for dette langskuddet, 4-1. Mål nr 2: Knut Hurti slår en lang ball fram til Yngvar Holmgren som finter, finter, finter, finter, finter og så slår ballen til Lasse Sørnes som denne gangen fra ca. 18 meter skrur ballen inn i lengste hjørne for en keeper som etter dette har fått en halvårs sponsoravtale med oppvaskmiddlet Zalo, 5-1.
Hattrick: Lasse Sørnes tar en corner, som blir headet rett tilbake igjen. Sørnes klemmer optimistisk til fra null vinkel, og som vi alle husker bommet Michel Platini på straffe i VM, så hvorfor skulle ikke Lasse Sørnes klare å treffe mål fra null vinkel. Ballen fyker imellom bena på keeperen, som må notere nok en baklengs i en noe trist sesong for "gutan fra havet", 6-1. Bendik Heggelund ble også byttet inn etterhvert og kunne lagt på til 7-1 like før slutt , men var uheldig i avsluttningsøyeblikket og skuddet ble harmløst. Resten av omgangen slappet vi av eller så var vi sliten, og kampen endte 6-1 til oss.

Denne kampen var nok den kampen Neverfjord har hatt mest kontroll på i hele år, og forsvaret hadde lite å gjøre.
Men angrepsmessig ble det litt "monotomt" og der må "vårres gutta" jobbe litt før fredagens kamp mot Kvalsund Tigers.
Ellers har intensiteten øket i "vårres gutta" sitt spill, men det er fortsatt mye å hente.