13.Knut Hurti (2 minutter)
14.Stig Holmgren 5

"VÅRRES GUTTA" GA BORT 2 POENG ETTER 3-3 MOT NEDRYKKSTRUEDE SØRILD!!!

Det va da som han fan..
Neverfjords ubeseirede trener Knut Hurti holder hær opp nettingen til det nye flyttbare målet som skal monteres opp på Blodmyra i sommerferien. Det nye målet vil være 4,90 høyt og 14,45 langt, og vil bli flyttet i pausen.

Etter at lokale moroklomper hadde lurt Sørildspillerne til å tro at Neverfjord lå innerst inne i storbukta ved Stallogargo lå alt til rette for tre enkle poeng. Men som i sagt i det nye testamentet; "det må en god jævel til for å ødelegge en god ronk", for fastboende i Stallogargo hadde nemlig ingenting til overs for den yndige spøken, og sendte spillerne fra Sørild til rett sted på rett tid. Glade for å se at motspillerne møtte opp tok "vårres gutta" fatt i oppvarmingen der de spilte gris og lekte apparatsisten i 26 varmegrader, som forøvrig ble målt under vindusposten til Magne Svendsen tidligere på dagen. En kunne også notere at dommer Henry Knutsen kun var utstyrt med to sett stil-longser i denne varmen.

Nevefjord startet med følgende lag:    keeper: Børge Nilsen
Petter Bredesen        Runar Fagerlund       Frank Breivik        Tor Espen Olaussen
Frode Johansen         Bendik Heggelund    Odd Arne Olaussen   Karl I Svendsen
              Raymond Fjellheim                    Yngvar Holmgren

1.omgang.
Til en forandring fra tidligere kamper hadde Neverfjord nå full kontroll fra start av, og presset fram et par klare 69% sjanser, men uten å skape noe farlig.

"Save the Ray". Trener Knut Hurti søker bistand hos Bellona for å få svar på hvorfor ikke Fjellheim scorer mål..

På samme måte som torsken slutter å puste når den blir fritert og pakket inn som fiskepinner, har Neverfjords spydspis sluttet å koke maten og score mål når han spiller fotball. Raymond Fjellheim som har vært toppscorer hos Neverfjord IL et helt år på rad, har til nå i sesongen kun scoret ett mål, og levnet trener Knut Hurti med flere spørsmål enn svar etter kampene. Det samme gjelder dessverre for denne kampen også. Fjellheim kjemper godt men klarer ikke komme til gode avlsutninger. Vi får håpe på at det løsner i sommerferien for den lille store målmaskinen til "vårres gutta", for på nattestid melder Fjellheim at det løsnes skudd flere ganger.

Etter 8 minutter slås det en lang ball fra Bendik Heggelund til lynkjappe Yngvar Holmgren som fosser gjennom Sørildforsvaret. Yngvar er like barsk som han ser ut til i avsluttingen, og setter ballen perfekt i det lengste hjørnet, 1-0 til Neverfjord.
Holmgren sier til avisen Norge blør etter kampen at han følte seg som en varm smørekniv i en pakke prim idet han forserte forsvaret til Sørild. "Alt gikk på skinner i første omgang", la han til.

16 minutter er spilt når Neverfjord på nytt banker på hos forsvaret til Sørild. Bendik Heggelund gidder ikke ringe på, og spørre om han får komme inn. Heggelund tar skoskjeen i egen hand, og fyrer ivei sitt varemerke, "Agurk skuddet". Keeperen blir stående som en sjømannskiste på et vegg-til-veggteppe å se på. Ballen fyker inn og det står 2-0 til "vårres gutta". Heggelund scorer da sitt 5 mål for "vårres gutta" i sin fjerde kamp, noe som må sies å være godkjent.

"The flying fiskelver" scorer sitt aller første mål for Neverfjord i sin 4 sesong!!!

26 minutter er spilt når Frode Johansen leker "boksen går" med sin motspiller. Johansen kommer seg til linja og slår inn foran mål. Etter litt klabb og babb inne i feltet dukker Karl Inge Svendsen opp fra intet. Svendsen gjør en grei 120 graders volley, og fyrer ballen i mål. Dette er det første målet Karl Inge Svendsen har scoret for "vårres gutta", og dessverre kanskje det siste denne sesongen, da han er innkalt til å gå i kongens grønne truser fra sommeren av. Vi ønsker "kaka" lykke til med militæretjenesten og håper den for vårres del blir særdeles kort. Som et godt dimmetips kan vi anbefale det gamle Fiskelv dimmetrikset; "det tørre auar øyet", som ifølge Asbjørn Svendsen har vært praktisert i generasjoner.

Hele omgangen fungerer laget perfekt og den bakre firer med Petter Bredesen, Frank Breivik, Runar Fagerlund og Tor Espen Olaussen spiller ekstremt godt, og oppskrytte pomfriromper i det Sørildske angrepet ble tatt hånd om av det meget kontante forsvaret til Neverfjord. Etter 45 minutter burde det med et objektivt øye stått 5-0 til Neverfjord, men litt inneffektivitet i det sjøsamiske angrepet gjorde til at det bare stod 3-0 til pause.

2.omgang.
Neverfjord åpner omgangen som 11 orienteringsløpere på leting etter en post som ikke finnes. Og som resulterer i et billig corner mål for motstanderen, 3-1, og Sørild fikk blod på tann. Ikke lenge etterpå blir forsvaret til "vårres gutta" overrumplet av egen offsidetaktikk, og må se at Sørild reduserer tremålsledelsen til 3-2 etter kun 10 minutter av andre omgang.
"Vårres gutta" så nå rystet ut og en satt bare og ventet på utligningen. Det gode sikre forsvarsspillet som preget første omgangen var nå bleket godt bak et par mørke solbriller, og en kunne føle "vårres gutta" puste tungt i lett motvind.

En nybarbert Yngvar Holmgren tar tak i kampen, og får sine gyldne muligheter...

Målscorer Yngvar Holmgren hadde nå sett seg lei på slett forsvarsspill og sigøynere som ikke betalte skatten sin. Holmgren blir glimrende frispilt av Odd Arne Olaussen som har kommet mere inn i kampen. Holmgren gjør sin innøvde lyskefinte, som forsvareren går glatt på, så fyrer han av, men som en melsekk i et spisskammers dukker keepern opp og står iveien for et glimrende mål. 10 minutter senere får Holmgren en ny sjanse. På samme måte utfordrer han samme forsvarer med sin lyskefinte, ladder til skudd, men skyter i stanga, på returen dukker raymond Fjellheim opp uten å klare å putte den. Fjellheim virker like ufarlig som det er å la en 5-åring få leke med fyrstikker i regnvær er Neverfjord. Odd Arne Olaussen putter den tredje store sjansen tre meter på utsiden av buret. 6 minutter senere kommer Neverfjord 3 mot 1, men Yngvar Holmgren slurver i avleveringen slik at sjansen ikke bærer i noet.

Noe sa meg at en heller burde vært til fjells, der en kunne spikket seljefløyter, steikt pølser og ikke minst sett cool ut..

Så 2 minutter på overtid skjer det fatale. Forsvarer Stig Holmgren og keeper Børge Nilsen er på feil frekvens, og misforstår hverandre. Sørild's Pomfriangrep putter på sitt tredje mål, og berger 1 poeng med til Kirkenes eller noe sånt.
Fra tribunen kunne en høre bannskap som kun hører hjemme enten under et bilpanser, eller bak vaskemaskinen. Neverfjord hadde tapt to poeng i en kamp som de burde vunnet 7-2.

Denne kampen er det rett og slett rein uflaks at ikke Neverfjord vinner. Sørild har to sjanser i hele kampen og scorer på tre av dem. Neverfjord har 10, men er enda alt for inneffektive til å bli kallt "laget med de våte finnstøvlene". Men fortsatt kan trener Knut Hurti banke sin mage og kalle seg ubeseiret i denne fiskeriserien, for nå tar "vårres gutta" ferie med løken i fatle og beina i kors. Etter ferien kan vi love dere en poenghøst som kommer til å ta av helt, til da fortsett å digg oss...