12.Tom Pedersen 5

"VÅRRES GUTTA" BIKKA PÅ UAVGJORT   (29/6-97)

Guttan noe deppa etter uavgjort mot Maze's samegutter
Noe laber stemning etter 1-1 mot Maze, men slik lærer en av...

Masi var et lag som skulle slåes, og "vårres gutta" tok nok litt lett på oppgaven før kampen. 1-1 mot Masi er ikke et tilfredsstillende resultat sier leder av fotballgruppa Eirik Torbergsen til redaksjonen, men her har guttan fått en lærepenge, en leker ikke apperatsisten med 11 samegutter uten å finne en plass å ha"tvibit", legger han til. Manager Hans Arne Sørnes sier at "vårres gutta" må reise seg å se fram til neste ukes kamp, og helst glemme denne kampen så fort som mulig. Den eneste trøsten manageren kan gi oss er at dersom vi hadde spilt så dårlig mot Kvalsund tigers som vi spilte mot Masi på lørdag, så hadde vi kanskje vunnet mere enn 3-2 over Tigers, sier han. Neverfjord stilte med følgende lag:
   Keeper: Yngvar Moen
                          Vegard Johansen              Kjetil Hafnor              Steve Sørnes
Petter Bredesen         Lasse Sørnes          Yngvar Holmgren         Jørn Stian Olsen      Tor Espen Olaussen
                                  Raymond Fjellheim                Odd Arne Olaussen

1.omgang:
Kampen startet som vi håpet på, vi angrep, mens Masi forsvarte seg. Bare 5 minutter er gått når Yngvar Holmgren spiller Lasse Sørnes fri på Høyresida. Sørnes forserer forbi en forsvarer og avslutter, men skuddet går via en samefot og til corner.
Vi beholder presset, og et nytt angrep i regi Yngvar/Lasse dukker opp, ballen blir slått tlbake til Odd Arne Olaussen, som ladder hesteskanken, og setter ballen i bane rundt jorda. Masi hadde til nå bare vært borti ballen ved avspark, og det så ut som om de var svært så fornøyd med det. Forsvarsrekka til Masi lå nå to meter bak målet, og det var svært vanskelig for "vårres gutta" å bryte gjennom. Så kom kalddusjen: Masi kontrer og spiller forsvaret til Neverfjord ut på en glimrende måte og scorer dagens første mål, og jubler hemningsløst, 0-1. Dette har til nå vært varemerke til Neverfjord, la motstanderen score først, så tar vi over og scorer flere. Tor Espen Olaussen fikk nå sjansen til å vise at utsagnet holder mål. Olaussen får ballen på 16 meteren og dundrer til. Keeperen til Masi som du neppe finner under atletisk i en norsk ordbok, legger seg overraskende fort ned å snapper opp ballen. Olaussen mener keeperen må ha ligget der siden forrige angrep, og derfor reddet skuddet. Vi skal ikke se bortifra at Olaussen har rett. Men keeperen til Masi fortsetter å imponere oss. Vegard Johansen får gulltreff fra 25 meter. Ballen har retning venstre kryss, men der oppe henger keeperen og fister den over tverrliggeren. Her kan man ikke si at han har hengt der siden forrige angrep, men man må bare rett og ta av seg skinnlua for denne glimrende redninga. Omgangen ebber ut i 0-1 til Masi.

2.omgang
Omgangen startet elendig for "vårres gutta", og vi fikk ikke bygd opp press på Masi. Backrekka til Masi lå nå på høyde med sin egen keeper, og det var klart at disse samene neppe kom til score flere. Her var det ekstremt trangt, noe som kunne minne om det å presse en Bic penn gjennom ræva en tørrfisk.
Neverfjord måtte omrokkere litt på laget da Steve Sørnes dessverre måtte avslutte kampen. Toppscorer Odd Arne Olaussen ble nå flyttet tilbake på midtbanen, mens Petter Bredesen ble back. Så etter ca 25 minutter slår endelig Lasse Sørnes en pasning som når fram til spillere på eget lag. Den lange tversoverpasningen ender opp hos dagens mann Jørn Stian Olsen, som setter ballen tilside for keeperen, som denne gangen blir stående som en saltstøtte, 1-1. Jørn Stian Olsen fortsatte sin iherdige kamp for å avgjøre denne kampen til "vårres gutta's" fordel. Lasse legger et nytt innlegg foran buret, som Jørn Stian header like til side for målet. Nå så det ut som om vi igjen skulle klare å kjøre over motstanderen. Nå var turen kommet til Tom Pedersen, som var kommet inn i andre omgang.
"Petty" Pedersen får ballen på 7 meters hold, noe presset, men får skutt. Skuddet stryker utsida av venstre stolpe, og en kunne begynne å lure om vi i det hele tatt skulle klare det. Vi produserte flere klare 75% sjanser, ved skudd fra blant annet Odd Arne Olaussen, frispark fra Lasse Sørnes, men ingenting førte fram til noen scoring. Det eneste som var hardt og kontant på slutten av omgangen var Petter Bredesen's glimrende takling av en samisk motspiller nede ved hjørneflagget.

Maze's forvarer henger høyt og trygt i en hjørnestolpe..
Maze's angriper evakuerte opp i hjørnestolpen når Petter Bredesen skulle takle...

Vi tar av oss hatten for Masi's forsvarsspill denne kampen, og ønsker dem lykke til i sesongen videre. "Vårres gutta" må gå i seg selv og skjerpe seg til neste kamp. Neverfjord spilte ikke sin dårligste kamp for sesongen, den spilte vi for ei uke siden mot Kvalsund, men denne kampen viste oss at vi må lære oss å spille fotball mot lag som er fornøyd med uavgjort og en tur innom verdens navle.
Neverfjord manglet i denne kampen to vitale spillere, Knut Hurti og Runar Fagerlund, som forhåpentligvis er klar til neste ukes kamp. Jørn Stian Olsen er tilbake i storform, mens resten nok må skjerpe seg litt. Forsvaret til "vårres gutta" spilte en bra kamp, og hadde aldri problemer med kortvokste angripere, foruten ved målet i første omgang. Angrepsrekka fikk en vanskelig motstander og for nok en enklere oppgave neste uke mot Sørøy/glimt 2 forhåpentligvis......