13.Yngvar Holmgren 7
14.Tom Pedersen 7

KAUTOKEINO SJANSELØSE!!!    (25/6-97)

Tarzan...
Knut "Tarzan" Hurti viser et selvsikkert V-tegn etter 2 scoringer og 8-4 over Kauto2

Etter utblåsningen mot Kvalsund tigers var det nå et nytt oppgjør og ta stilling til. Kautokeino2 kom for å spille tøflan av "vårres gutta", men det skulle vise seg at det var nettopp "vårres gutta" som spilte skallan av Kautokeino. Sjøsamer mot fjellfinner burde bli et interessant oppgjør. Slike kamper blir som regel meget publimkumsvennlige med mye fart i småføttene til motstanderen og et hjemmelag med tykke øyenbryn. Før kampen hadde trener Jon Einar Strige store problemer med å fyre opp "vårres gutta" til kamp, da vi fortsatt hadde Kvalsundkampen i baktankene. Det var så ille at Lasse Sørnes fikk teipet feil fot før kampstart.
Neverfjord startet med følgende lag:

Keeper Yngvar Moen
                  Vegard Johansen                   Kjetil hafnor              Steve Sørnes
Runar Fagerlund         Jørn Stian Olsen     Lasse Sørnes     Knut Hurti     Tor Espen Olaussen
                                 Raymond Fjellheim                Odd Arne Olaussen

1. omgang:
Kautokeino startet friskt og stilte med tre spisser i de første minuttene. Kauto jaget "vårres gutta" i flokk rundt på banen og hadde kontroll på kampen. Etter ca 10 minutter får vi tak på kampen og startet presset som de frammøtte tilskuerne krevde å få se. Kjetil Hafnor slår en nydelig ball bak forsvaret til Kauto, og der dukker Raymond Fjellheim opp som klamydia på bortekampen i Øksfjord og scorer nok en gang fra død vinkel. Vi var borte å sjekket nettet, men det så ok ut, 1-0. Neverfjord fortsatte presset, men uten uttelling.
Et raskt tatt frispark fra Kauto overrasket "vårres gutta", og vi kunne notere baklengs etter ca 20 minutter, 1-1.
Neverfjord måtte nå reise seg igjen, og det kan vi bedre enn noen andre lag i denne divisjonen. Jørn Stian Olsen snapper opp en dårlig passning fra det samiske forsvaret, som deretter gir fra seg ballen til storscorer Odd Arne Olaussen, som sjelden bommer alene med keeper. Olaussen setter ballen pent til side for keeperen, 2-1.
Dagens mest komiske situasjon står i regi av keeper Yngvar Moen, da han i all hast skulle sette i gang spillet når Kauto var i ubalanse. Moen fyrer av med storslegga og treffer en Kautospiller i bakhodet, som flater rett ut. Dommeren gjør så kampens mest omdiskuterte avgjørelse. Han blåser frispark til Kauto for farlig spill av Keeper Yngvar Moen. At dommeren hadde kommet rett hjem fra en uke med innspilling av Muppet show burde ikke gå ut over "Vårres gutta",  og nå manglet det bare at dommeren viser Yngvar ut, men han sparte kortene til senere. Kauto tok frispaket, en retur ble gitt og en noe kortvokst spiller dukket opp bak høyre skoen til Hafnor, og scoret 2-2 målet.
30 minutter er gått da samme spiller som fikk ballen penetrert i bakhodet prøver å skalle ned Kjetil Hafnor uten skaller på føttene, dette er selvfølgelig helt umulig, men rødt kort det ble det til den skalleglade Kautospilleren.
"Vårres gutta" dabbet nå av og kunne notere enda en baklengs i slutten av første omgang. Samme småkjappe Kautospiller som utlignet for Kauto dukket opp igjen og la på til 2-3.

2 omgang:
Andre omgangen var knapt kommet igang da Kauto på nytt scoret et mål. Et meget pent angrep ble til 2-4 til bortelaget. Hjemmepublikummet var nå rasende og en kunne blant annet høre fra sjæfssupporter Roger Sørnes følgende:
"Visst dokker ikke røyse dokker no skal æ fan mæ ta å skjære ballan av dokker alle mann", slike trussler skremmer som kjent en mann i sin beste alder, og en hadde ikke annet å gjøre enn å røyse seg.

Kunt Hurti tok sleiva i egen hånd, og dundret inn 3-4 målet fra kort hold etter et hjørnespark fra Yngvar Holmgren, som var kommet inn i andre omgang. Petter Bredesen var også kommet inn og satte fart i angrepet til Neverfjord, pluss at han trygget bakover, men den største og kanskje viktigste årsaken til at Neverfjord nå begynte å funke noe så innigampe ræva bra var at Lasse Sørnes hadde gått på en slags høyre kant, Yngvar Holmgren inn som sentral midtbane og vi fikk satt fart i angrepet. Ca 20 minutter er gått da Yngvar Holmgren spiller Lasse fri på høyre flanke som så skrår innover i banen og legger igjen til Knut Hurti som hadde de viktige scott hanskene på seg: Han får gulltreff med høyre skanken, og ballen fyker inn like under tverrliggeren med samme fart som et middels godt rykte spres i Kvalsund. ET GEDIGENT PENT MÅL,4-4.

Nå skapte Neverfjord et dryss med sjanser, men utrolig nok ble det ikke mål på noen av dem. Trener Jon Einar Strige setter raske Tom Pedersen inn på for å sette enda mere fart i angrepet, og det funket. 70 min er spilt da Yngvar Holmgren går til dørlinja og legger inn. Lasse Sørnes mottar ballen, og skyter på mål, men en Kautokeinospiller redder med lasso på streken, straffe. Odd Arne Olaussen går fram til straffemerket, og sender ivei en kanon som reflekterer i skuldra til keeperen før den går i mål, 5-4.
Nå var det kun ett lag på Blodmyra. Knut Hurti bryter et angrep på egen 16-meter og sentrer ballen til Lasse Sørnes, som forserer oppover banen i hyggelig fart. Lasse som selv hevder han har vestens raskeste høyrefot, må nok se litt nøyere etter, for det kan se ut som om venstrefoten løper like fort. Han dribler siste forsvareren og finter ut keeperen, 6-4. Jubelen var svært høyldt, og en kunne notere seg at sjæfssupporter Roger Sørnes hadde nå roet ned finnkniven, og stod nå å skjærte tørka reinhjerter til spillerne på benken. Tom Pedersen er heller ikke noe seint legeme på en fotballbane. Pedersen får servert ballen på midtbanen og setter finnfotan igang. Han finter elegant keeperen, og setter ballen imål med keeperen i hælene, 7-4. Hær bør det nevnes at keeperen ikke ga seg selv etter ballen hadde gått i mål, og Tom kunne notere seg et svært inntimt forhold med venstrestanga like etterpå. Keeperen ble tilkjent gult kort. Det siste målet kom på glimrende spill. Yngvar Holmgren serverte en utsøkt passning til Lasse Sørnes, som igjen fosset fra forsvaret, fintet keepern og satte inn 8-4 målet uten keeperen i hælene. Dommeren blåste av og vi kunne juble igjen...når skal dette stoppe?

Kautokeino er nok det mest angrepsvillige laget vi har møtt i år, og det fikk vi betale dyrt for med fire baklengs. Kjetil Hafnor og Vegard Johansen var for første gang i år ikke helt patent, mens Steve Sørnes reiste seg etter Kvalsundkampen og storspilte og var sammen med Lasse Sørnes kampens beste. Ellers bør det nevnes at Knut Hurti har stilt inn skuddene og vi kan vente masse fra denne avdumpa badmingtonspilleren fra Båtsfjord. Tom Pedersen har lagt press på spissene og viser seg som en major utforder. Ellers fortsetter Odd Arne Olaussen å score, noe som betyr mye for oss, da denne wonderboyen har enda mye inne. Yngvar Holmgren kom inn i andre omgang og spilte meget bra og starter kanskje mot Masi på lørdag?. Det samme gjorde Petter Bredesen. Han vil også legge press på resten av midtbanen.
Etter kampen fikk vi en kommentar fra Roger Sørnes: "Ballan hang løst ei stund, men dokker berga dæm den hær gangen".....takk for det.