14.Karl Inge Svendsen 7

"VÅRRES GUTTA" YDMYKET "TIGERS"

Vi leker oss med fattige Kvalusund væringer
Kvalsund bikka på alvorlig kvist på Blodmyra. "Vårres gutta" vant 5-1

Året's store dag for alle Kvalsundværinger var kommet. Å dra til verdens navle for å møte serielederen på sin egen hjemmebane er ikke ofte en får gjøre, så gleden var svært stor blant tilreisende Kvalsundværinger som hadde slått leir en dag i forveien bare for å kunne sikre seg plasser på den noe sagnomsuste Blodmyra stadion. "Vårres gutta" synes alltid det er hyggelig å få besøk fra Kvalsund, bare så synd at det som regel ender med sure miner og tårer under øynene for Tigers når besøket er fullendt, noe som kan minne om en vanlig lørdagskveld på byen. Derfor hadde Neverfjord IL opprettet støttegruppe for nedbrutte Kvalsundværinger etter kampen, noe som ble en stor suksess. Neverfjord stilte med følgende lag:
Keeper: Rolf Heggem
             Runar Fagerlund        Kjetil Hafnor        Steve Sørnes
Robin Strand   Petter Bredesen  Knut Hurti  Yngvar Holmgren   Tor Espen Olaussen
                      Raymond Fjellheim     Odd Arne Olaussen

1.omgang
Neverfjord åpnet kampen ganske bra, men uten å skape noe i de første 10 minuttene. Temperaturen på banen var svært høy allerede fra kampstart, og gode kommentarer ble utvekslet i fleng. Selv på tilskuerplass ble det utvekslet mange gode måter å kalle sin nabo en "trækuk" på, som feks. denne glimrende kommentaren fra en tilskuer til en annen tilskuer, " Du va ikke så heldig med trynet ditt du stakkar, å det e litt morsomt at du har du en sønn som ligne på mæ", slik god stemmning på tilskuerplass sprer seg fort ut på banen, og en kan si at hardt ble det, og enda hardere skulle det bli å være Kvalsundværing. Etter 15 minutter avklarer "vårres gutta" med en lang ball oppover banen. Raymond Fjellheim lukter nydusja ut og stikker i fra kalvene i forsvaret til Kvalsund. Fjellheim bommer i det avgjørende øyeblikk, men klarer å skape harme i forsvaret til Kvalsund, slik at det blir gode diskusjoner innad i laget. Kvalsund på sin side fikk ikke til mye. Steve Sørnes, Kjetil Hafnor og Runar Fagerlund i forsvaret til Neverfjord ryddet opp i stor stil, og så ikke ut til å ha noe problem med formsterke Kvalsundværinger.
Midtbanerekka til Tigers som besto av Politiasspirant Terje Wickstrøm og storebror Holgeir ble godt tatt vare på av Neverfjords glimrende midtbane. Dagens første mål kom på en glimrende kontring fra "vårres gutta".

Yngvar har startet scoring's høsten
Når villdyret våkner...

Odd Arne Olaussen får ballen på midtbanen, snur seg elegant og spiller ut til en umarkert Yngvar Holmgren, som fosser fra et Kvalsundforsvar bestående av Klubbiser, som så ut til å ha hele Folldal verft lenket rundt anklene. Holmgren feiler ikke, han setter ballen bak keeperen og sender "vårres gutta" i ledelsen, 1-0. Kvalsund rakk så knapt å stramme shortsen før "vårres gutta" scoret på nytt. Tor Espen Olaussen spiller Raymond Fjellheim fri med en glimrende passning. Fjellheim er fremdeles vårt sikreste kort foran målet, han setter ballen under keeperen og det står 2-0. Omgangen ebber ut og Tigers får pusterom i et kvarter.

2.omgang
En ny omgang er begynt, og temperaturen fortsatt på bristepunktet innad i Kvalsunds første 11'er. Tigers har på dette tidspunktet glemt helt at det er motstanderen som skal rammes av de lure kommentarene. "Vårres gutta" benytter seg av situasjonen og fyrer oppunder. Neverfjords keeper Rolf Heggem har hatt en noenlunde stille kveld til nå, og har tatt unna det som er på en glimrende mål. Etter 10 minutter skaper Kvalsund noe som kan kalles en sjanse. Kvalsundangriperen skyter fra 5 meters hold, men fra intet dukker SuperRolf opp og redder skuddet med et tigersprang, og igjen var det svært ubekreftet rykter som hevdet at svevet var uten bakkekontakt.

Veiviser...
Steve Sørnes var fysisk til stede da Skaidiværingen skulle ta en snarvei hjem...

Etter ca 20 minutter opplever alle tilstedeværende en høyst merkelig situasjon. Skaidipatriot og forsvarsspiller hos Kvalsund Tiger's, Jan Ivar "mini" Knutsen spurte "vårres gutta's" Steve Sørnes om hjelp til å finne en snarvei hjem til Skaidi. Steve Sørnes som alltid er behjelpelig i slike situasjoner sier at det skulle vel gå an. Sørnes tar springfart og sender "mini" i rute hjem til Skaidi via hans venstre rist. Ikke pent å se på, men effektivt og sterilt.

Toppscorer!!!
Raymond Fjellheim scorer flere mål enn han skifter truser i året

Etter ca. 30 minutter spiller Yngvar Holmgren lagkammerat Raymond Fjellheim igjennom. Fjellheim er som kjent ikke den som bommer på "hollet" med springfart. Raymond presses av motspiller, men legger alt i avsluttninga, og ballen fyker inn bak en oppgitt Kvalsund keeper, 3-0. Kvalsund måtte nå gjøre noe lurt. Trener Ole Harald Fredriksen satte nå inn temposterke "Alex", men uten at det satte noe fart i Kvalsund's angripsrekke. Man kan si at det blåste ikke akkurat vind gjennom skoan på dem, eller som tilskuer Harald Bredesen far til Petter Bredesen så glimrende kommenterte,"Alex, du e visst ikke helt i form idag". Nei, han tok ikke snerken ut av grøtsmaken den kar'n. Ikke før Kvalsund satte sin andre innbytter Cato Dypvik inn fikk Tiger's endelig noe å rope hurra for. Forsvaret til Neverfjord sover, og Cato dukker opp fra intet og reduserer til 3-1.
Men som kjent spiser ikke Neverfjord dangelbær med folk med potetmel rundt anklene. Vi har nemlig en spiller med navn Raymond Fjellheim og det har ikke Tigers. Fjellheim er som flatlusa, dukker opp når en som minst venter det. Denne gangen dukker han opp bak forsvaret til Kvalsund igjen, og får ballen fra Yngvar Holmgren. Raymond forserer fra Kvalsunds backrekke, og plasserer ballen i lengste hjørne, et glimrende mål, 4-1. Det siste og femte målet skulle komme fra en spiller som vi har hatt på lur en stund.
Trygve Edvardsen har vært Neverfjordspiller i snart ett år, og fikk sin første sjanse for å vise seg i denne kampen. Edvardsen blir felt utenfor 16 meteren, og blir tilkjent frispark. Trygve tar det selv og gjør ingen feil, han plasserer den hardt nede i venstre hjørne, 5-1. Dommeren blåser av og vi kan igjen juble. Nå skal det sies at det å slå Kvalsund begynner å bli en vanesak, så vi utsetter festen til neste uke da vi møter Maze i finalen.

Denne Kampen viste "vårres gutta" at de både er sterkere og lurere enn Kvalsund. Med et glimrende forsvar og en meget sterk midtbane, samt et glimrende spisspar ser Neverfjord ut til å være uslåelig for tiden. Dessverre for "vårres gutta" må Steve Sørnes stå over kampen mot Maze pga. av rødt kort. Tilbake er Lasse Sørnes og Bendik Heggelund som begge sto over helgens match. Nå kan vi være hovne bleier ei uke til, og så får vi håpe at vi kan ble enda hovnere etter på.