14.Rolf Heggem 3

KAUTOKEINO LAGET "BIDOS" AV "VÅRRES GUTTA"

Det va som om småfinnan formerte sæ.....
Lasse Sørnes hadde akkurat kommet hjem etter 2 ballharde uker i Magaluf på Mallorca og kunne kun skilte med en fersk antibiotikakur og avrusning.

Et noe utrent og skadeskutt Neverfjord tok turen opp til Kautokeino for å hente hjem 3 poeng og fortsette marsjen mot 4.divisjon, men ble istedet sendt hjem med 7 baklengs og et håp om gratis brunost på Hofseth. Neverfjord stilte ikke med sin vante forsvarsmur, da sjefen selv, Kjetil Hafnor dessverre er på ferie og Vegard Johansen er skadet. Istedet måtte to nykommere tre inn i forsvaret mot snarbeinte reindrifts-samer. Runar Fagerlund og Robin Strand fikk den lite fristende jobben med å stoppe forflyttinger i den samiske angrepslinja, og fikk også merke det. Ellers kunne midtbanen til Neverfjord notere seg en "all-time low performance", og det kunne se ut som om hele linja hadde vært på treningsopphold på den spanske riviera uten å ha væt tørr på snabben en eneste gang. Allikavel hadde "vårres gutta" alle intensjoner om å vinne dette oppgjøret. Neverfjord stilte med følgende første 11'er:
                 Keeper: Yngvar Moen
                              Runar Fagerlund   Steve Sørnes        Robin Strand
Petter Bredesen         Knut Hurti        Lasse Sørnes         Odd Arne Olaussen    Tor Espen Olaussen
                                 Raymond Fjellheim               Jørn Stian Olsen

1.omgang.
Kampen starter meget bra for "vårres gutta", og vi noterer ballkontakt ved avspark, for så å gi den fra oss til motstanderen, der den forøvrig kom til å bli i mesteparten av kampen. Etter ca 2 minutter får høyre sida til Neverfjord et problem med raske "skalla", og en kunne notere et glimrende innlegg til en umarkert kautospiller og det står 1-0. Mål nummer 2 og 3 kommer på omtrent samme måte, midtbanen kommer ikke opp i situasjonen og forsvaret blir igjen overrumplet av små Ben Johonson lignende personer med samekofte på. Neverfjord blir i denne perioden, og som i resten av kampen rundspilt av et glimrende Kautokeinolag.

Hurti skal bli Kenyansk langdistanse løper
Knut Hurti og Kipketer møtes til duell på Bakteharje

Knut Hurti, midtbanestrateg for Neverfjord kunne notere ny rekord på både 800 og 10000 meter under kampen. Hurti påstår at han aldri har sprunget mere unødvendig under en fotballkamp, og sier han etter kampen fikk forespørsel om han kunne ta seg tid for å være med på reininnsankinga på høsten. Hurti takket høflig nei, men sier at det ikke er umulig at en kunne ta seg ei helg oppe på vidda for å springe inn drektige simler på kveldstid mens resten av gjengen er å samler rein.
Neverfjords eneste våpen under denne bedrøvelige kampen var Raymond Fjellheim, som gnistret av energi, og var neppe fornøyd med sine lagkammeraters innsats denne dagen. Fjellheim kunne notere to tverrliggerskudd i første omgang, en av de på en glimrende brasse fra ca 10 meter, men verken stanga eller dommeren så ut til å være av sjøsamisk opprinnelse.
Dommeren har ingenting med det dårlige resultatet å gjøre, men var en viktig faktor for at summen til slutt sto 7-0.

HellRAYser viser seg
Fjellheim "gollet", men ble avblåst for å ha scoret mål

På stillingen 2-0 til Kauto spiller Neverfjord seg til dørlinja, Jørn Stian Olsen legger inn og der dukker Raymond Fjellheim opp som en kvise i munnviken og reduserer til 2-1, men dommeren mente noe helt annet, og annulerte målet pga. at målet ble scoret på feil side av banen. Denne dommerprestasjoen var det sterkeste en har sett siden Lise Mella dømte Neverfjord-Maze i 1995.

2.omgang:
I DET HELE TATT MYE LIKT 1.OMGANG, 22 UTESPILLERE, 11 FRISKE, 1 BALL, 1 DOMMER UTEN SJØSAMISKE FORBINDELSER.
I andre omgang, ble det gjort småe omrokkeringer på laget. Jørn Stian Olsen ble flyttet ned på midtbanen, mens en noe svimmel og utrent Lasse Sørnes ble satt på topp for å puste av seg sydenturen. Ivar Sørnes kom også innpå, sammen med Karl Inge Svenden.
Keeperreserve Rolf Heggem ble også satt inn for å gjøre et par finter, men fikk som resten av laget se samiske finter.
ved omgangens slutt sto det 7-0.

Denne kampen var et skikkelig "på trynet" for "vårres gutta", men den klarte ikke å ta optimsimen vekk fra hovmodne Neverfjordspillere, som fortsatt er fylkets beste, selv med 7-0 tap i baklomma!!!!
Steve Sørnes og Raymond fjellheim er de eneste som får ståkarakter etter oppgjøret. Tor Espen Olaussen kan også notere seg en sånn passe kamp. Resten av laget må nok ut å trene, ja dere hørte riktig TRENE.
Trener Jon Einar Strige tar ikke tapet så tungt, da han vet at vi kan bedre, og at det kommer bedre tider.