KAUTOKEINO2 - NEVERFJORD  1-1

VÅRE GRØNNKLEDDE SAMISKE VENNER STJAL 2 POENG FRA OSS...
Hurti bedyrer sin misnøye med kun et poeng
Trener Knut Hurti kunne i sin klassiske svettegenser i velur bekrefter at hans samiske venner fra Kautokeino hadde stjålet 2 poeng fra "vårres gutta". Han kunne også i garderoben etter kampen bekrefte at noen hadde stjålet trusa hans også...

Treneren's kommentar
"Det hær må være værre enn å bli voldtatt av en ansatt på en findustråler, og det hær e et ran mot det sjøsamiske folket. Vi burde vunnet kampen 10-1, men scoringsteften e ikke høyere enn strømpefestet. Ellers spille vi den beste kampen til no, men ka hjelpe det?"

Lasse's kommentar
"Nok en trist kveld for alle som liker gode dommeravgjørelser. Man kan si at det va langt mellom de gode pustelydene fra dommerens fløyte. Dessverre kommer vi bare hjem med 1 poeng i håndveska, og det e ikke godt nok"

Finnmark fotballkrets skulle fått seg en Viking støvel opp i baken for å ha satt opp kveldskamp(onsdag) i kautokeino bare 250 km unna Neverfjord. Når kampen var over 15 minutter over midnatt, og en kom hjem under dyna rundt morgennyhetene kunne en begynne å lure på om det var verdt det ene poenget....

"VÅRRES GUTTA" LIGGER LAVT DE 20 FØRSTE...

En garderobe joik?  ållala, joholla, voilla holla, jodasat ødasat rumpabar
"Vårres gutta" kom ut av garderoben med en skikkelig "opel kadettsveis", og var klar til å ta fatt på kampen.

Etter å ha kjørt 250 km i motsol var endelig "vårres gutta" klare til å komme i gang med kveldskampen mot Kautokeino. Etter befalinger fra Trener Knut Hurti ble "vårres gutta" ordret til å ligge lavt de 20 første minuttene for å få den kroppslige skitestillingen ut av springestilen. Allerede etter 10 minutter får Neverfjord den første store sjansen med Jørn Stian Olsen, men som det skulle gå resten av kampen var ikke målteften på høyde med oppspillene.
    Etter ca. 25 minutter scorer Kautokeino etter svakt press på ballfører. Den lille samen med Fantdonald sko header inn et glimrende mål helt uttakbart for keeper Rune Mathisen. Dette var blant de få sjansene Kauto hadde i kampen, resten tok Rune Mathisen seg av.
    Neverfjords trener Knut Hurti beordret nå sine spillere til å presse høyere opp på banen, noe som resulterte i flere sjanser for "vårres gutta", og like mange mål. Omgangen ender 1-0 til hjemmelaget og Neverfjords gutter rusler inn i lavvoen for å røyke fredspipe med den lokale befolkningen.

HADDE VERKEN GUD, JUDAS ELLER PER AABEL PÅ SIN SIDE...

Når gud er på Lasse's side hviler Judas
Når Lasse Sørnes sover er Gud på kafe og drikker kakao blir det sagt i nærmiljøet i Neverfjord. Sørnes hadde fyr i føttene mot Kautokeino, men hadde ikke hellet med seg i avsluttningene, Sørnes scoret bare 1 mål.

Lasse Sørnes har endelig fått fart i skankene og lover at han nå springer rundt huset på under 10 sekunder. Rekorden holdes av Torgeir Mortensen som ble satt i 1989 på tiden 10,04. Men dessverre er målteften ikke kommet rundt hushjørnet ennå. Sørnes fintet og drog, men ballen ville ikke inn bak stengene på Baktavarre stadion. Med god hjelp fra midtbanen, da spesielt Odd Arne Olaussen ble Sørnes spilt fri på kanten, men innlegget foran mål ble som regel tatt hånd om av keepern til Kautokeino.

TRENER KNUT HURTI BYTTER SEG INN OG SPILLER DEN AVGJØRENDE PASSNINGEN

En gjør mye for å havne på forsiden av Neverfjord sidene
Som i et ledd i kulturuka i Kautokeino ble trener Knut Hurti forespurt etter kampen om han ville stille opp på en lokal fotoserie i bare ræva sammen med ei samekjerring. Hurti takket ja, men gikk ikke lengere enn å blotte den en brune leggen litt.

Det gjenstod nå bare 5 minutter og Neverfjord lå enda under 1-0. Trener Knut Hurti har byttet seg inn som spissmakker, noe som skulle vise seg å være et bitte lite sjakktrekk. Hurti mottar ballen på hjørnet av 16 meteren, og spiller en lissepassnig med en såkaldt "Indre båtsfjordhavn skru", som mottas av Lasse Sørnes, som igjen plasserer ballen i mål med et såkaldt "ytre Kvitnes såleskudd", 1-1.
    Neverfjord presser på igjen, men tverrliggeren, samiske skaller, joikaboller og en noe heldig keeper gjør sitt til at det kun ble 1-1 i Kautokeino. En skuffet med fattet trener Knut Hurti kunne konstatere at kantspillerne, forsvaret og angrepet endelig har fått fart i sakene, men at målteften er like levende som Judas er en skuffelse, la han til.