Trist som fan

Kommentar:

Arrangerer tidenes lengste fotballkamp..

7 SEKUNDER FRA SEIER...

Keeper Rune Mathisen stod en plettfri match inntil det gjenstod 7 sekunder, da glapp en ball gjennom de våte hanskene. Mathisen ble sittende til kampen var over i ren fortvilelse over seg selv. PS bildet er tatt dagen etterpå....

Kampreferatet denne gangen vil være en del kortere enn vanlig (heldigvis vil nok noen si), fordi undertegnede ikke var tilstede under det iskalde oppgjøret. Men redaksjonen har fått nok stoff inn på pulten til å lage et halvgodt referat til alle fans av NIL/KIL.

Sted: Hammerfest :

Tid: 1. August, klokken 19.00.

Temperatur: 2 grader, liten storm og hagelbyger.

Altså alt er ved det vanlige.....

Vinden fikk et skikkelig godt tak på kampen allerede fra start av, og metallbokser med brunkrem og hårfjerningstape ble revet ut av medisinbagen til HFK og slengt ut på banen i det kampen startet. Snøfokk og hagelbyger gjorde ikke saken lettere for mannskapet å plukke de opp heller. Om det var dette som var grunnen til at dommer Rune Mathisen la til 6 minutter skal være uklart. Men kampen kom igang og det var snart klart at NIL/KIL var et bedre lag enn HFK. HFK2 ble presset tilbake på banen fra start av og kun litt uflaks foran mål gjorde at NIL/kIL ikke ledet både 2 og 3 null til pausen. På topp hadde Espen Larsen fått til oppgave å være makker til Lasse Hansen. Han skulle også erstatte 16 mål's scorer Lasse Sørnes som var på ferie langs rivieraen i Sverige. Larsen jobbet hardt med syvmils støvlene tredd over kneskålene uten å få nettkjenning, men med godkjent utførelse. Det var spisskollega Lasse Hansen som skulle få æren å sette inn kampens første mål. NIL/KIL's svar på Jari Litmanen bommer aldri på en flyvende lerke, og vips stod det 1-0 til NIL/KIL.

Andre omgangen bestod av de samme flyvende metallboksene og det samme vinterværet. Bortsett fra det vanlige været i verdens nordligste by, så ble andre omgangen også preget av NIL/KIL. Ingen mål ble scoret av laget fra Kvalsund kommune, tross rimelig bra spill mellom snøbygene. Kristian Rønning fortjener en ekstra stor klem for meget flott innsats i midtforvaret og blir regnet av vår informatør som en av kampens beste både i mot og medvind. Midtbanen med Kenneth Dybvik og Odd Arne Olaussen var suveren.

Så 7 sekunder før slutt, seks og et halvt minutt på overtid skjer det katastrofale. Øystein Olsen header ballen i en træskolt og vips glipper den myke ballen mellom hendene på keeper Rune Mathisen, 1-1. Trist som fan sier vår informatør, men uansett en godkjent kamp av alle sammen. Et hardt oppgjør der NIL/KIL dominerte helt klar. Neste Helg's kamp mot Billefjord på pessbløtt gress vil nok ble ennå hardere tror vi.....